T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / MAMAK - Mehmet Çekiç Ortaokulu

Tarihçe

Okulun Kuruluş Yılı
Okulumuz 1990 yılında kurulmuştur.

Kuruluş Amacı
Hayırsever Merhum Mehmet Çekiç ismi ile beraber ilköğretimin amaçları doğrultusunda hizmet sunmaktır.

Yıllar İçinde Okulun Amaçlarındaki Değişiklikler

İlköğretim olarak açılan okulların ilklerinden olup 1992 yılında anasınıfı eklenmiştir. Sportif faaliyetlerde, voleybolda 2001-2002 Türkiye ikinciliği; 2002-2003 Türkiye birinciliği yanında hentbol ve futbolda da okullar arası müsabakalarda dereceleri bulunmaktadır. Okulumuzun eğitim-öğretim alanında da adını duyurması amacıyla; okul çapında başlatılan güzel sanatlar, edebiyat alanındaki faaliyetlerin ilçe, il ve ülke düzeyinde yaygınlaştırılmasına çalışılacak; öğretim alanında liselere giriş sınavlarındaki başarımızın daha da artırılması girişimleri ciddiyetle sürdürülecektir.

Okul, Adını Nereden Alıyor?
Okulumuzun kurucusu olan Sayın Mehmet Çekiç, 3 Mart 1926 tarihinde Ankara’nın Beypazarı ilçesine bağlı Köseler Köyü’nde bir değirmencinin çocuğu olarak dünyaya geldi. İlkokulu köyde bitirdi. Ankara’ya gelerek ayırt etmeksizin çeşitli işlerde çalıştı. Sonra ticari alanda hızla yükselerek son meslek olarak müteahhitlikte karar kıldı.
1951 yılında Nermin Hanım ile evlendi. Bu nadide insan yaşamı boyunca yardımseverliği ve insanlara duyduğu sevgiyle tanındı. Yaptığı ve adını verdiği Mehmet Çekiç İlköğretim Okulu’nun yanı sıra doğduğu köye yol ve çeşme yaptırdı. Çocuğuna özen gösteren bir baba gibi sürekli ilgilenip eksiklerini tamamlamaktan geri durmadı.
Mehmet Çekiç, 30 Eylül 1992 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonucunda yaşama veda etti. Yaşamı boyunca harcadığı çaba, yüreğindeki insan sevgisinin bir yansımasıdır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.12.2012 - Güncelleme: 25.08.2023 11:43 - Görüntülenme: 3421
  Beğen | 4  kişi beğendi